Wednesday, July 22, 2009

Alles voor elkaar

In de tuin van het instituut kijk ik omhoog. Daar een strak lichtblauwe lucht, die in contrast staat met de witte buitenmuren van de huizen in de buurt. Het is inmiddels half 8 in de avond. De temperatuur is hier soms even hoog als die van het menselijk lichaam. Dan omgeeft de warmte je op zo’n manier dat het net is of je je niet echt voortbeweegt. Gelukkig staat er sinds een paar dagen een lekker windje, want bij totale stilstand heeft een mens toch ook geen baat.
Vanochtend zaten wij rond half 9 weer in ons taalklasje. We gaan in een rap tempo door de stof, waardoor pauzes pure noodzaak zijn. Net als poëtische mijmeringen op marmeren tuinbankjes trouwens. Voor vanavond is er gereserveerd bij een Taverna (soort restaurant). Chris heeft gebeld en gezegd dat we met zoveel mensen komen en dat het zoveel mag kosten. Chris lijkt hier alles voor elkaar te krijgen! Zij spreekt de taal en dat scheelt! Lodewieke, Niels en ik kregen namelijk niet half zoveel voedsel op tafel toen wij gisteren op een terras neerstreken. Nu maakt dat voor die ene keer niet uit, want wij zullen hier niet verhongeren!‘s Ochtends ontbijt met Griekse yoghurt en brood, ’s middags de beruchte ‘lichte lunch’, en ’s avonds rond een uur of 9 wéér aan tafel.
Het is een bizarre gewaarwording om zoveel bezig te zijn met één ding: het eigen maken van een taal. Onze handen zullen zich de komende tijd vast nog vaker in onze haren bevinden door de vraag hoe wij al deze informatie kunnen verwerken, maar er wordt goed voor ons gezorgd en wij voelen ons de koning te rijk!

1 comment:

  1. Hoi Kris, leuk om jullie berichten en ervaringen te lezen. Wat ik me afvraag? Zijn jullie in jullie taalklas bezig met koine-Grieks of modern Grieks?
    Overigens is het eten in een restaurant van de goden volgens Paulus visie geen probleem. Was dat niet de laatste preek die we hoorden uit Romeinen 12? O, daar was jij niet bij. Het was komisch, want Paul als Zevendedag Adventist was er ook bij en ds Smink had echt een heel nette preek. Die het zonde is, is het zonde en denk om de zwakken in het geloof. Nou ja, gaan jullie maar lekker Grieks leren en genieten van de Oudheid. Hou je hoofd koel in die hitte.
    Veel plezier, mama van Kristel.

    ReplyDelete