Tuesday, July 31, 2012

In het begin...

Zo het moet er maar van komen. Schrijven op de UileninAthene blog. Ik ben hier inmiddels alweer vier dagen (alhoewel het ook al vier weken lijkt) het klimaat (36 C) begint te wennen. Wel is nog enige aanpassing aan het Griekse ritme nodig. De eerste twee dagen waren voor mij heerlijke relax dagen. Ik was de eerste van de groep en lekker helemaal niets gedaan. Beetje uitgerust, gelezen. Zaterdag en zondag kwam de rest van de groep en ook vandaag (dinsdag) is ook de laatste aangesloten.

Hierboven een foto van de groep met (vlnr) Jan (docent), Kris (directeur NIA en onze reisleidster) Anita, Gwendolyn, Maria, Marissa, Marc, Anne (ik zei de gek), Maurice en Lars. Op de foto ontbreekt nog Hanna die dus vandaag is aangekomen.

Gisteren onze eerste lesdag gehad. toch wel weer even wennen hoor na drie weken vakantie. Het eerste zwoegen van de Hebreeuwse les komt weer als een deja vu naar boven. Anderzijds is het ontzettend leuk om weer met een nieuwe taal bezig te zijn. Het rondlopen in Athene daagt daar wel bij uit. Iedere stap die je zet wordt je geconfronteerd met het moderne Grieks waar genoeg aanknopingspunten zijn te vinden om de letters en woorden te oefenen.

Vandaag ook onze eerste excuries gedaan. De Akropolis (wat anders) heel bijzonder om daar rond te lopen. Vooral zelf gaan kijken want ieder verslag doet daar aan tekort. Daarom ook maar wat mooie foto's


     Niet het belangrijkste gebouw deze tempel maar wel het indrukwekkends

Het Museum vanaf de Akropolis


Voor de theologen een bekend boek
Het museum is over opgravingen heengebouwd die op deze wijze ook te bezichtigen zijn. schitterende oplossing voor de problemen van het verdrag van Malta
Uilen in Athene dus.

No comments:

Post a Comment