Monday, July 20, 2009

Het begin

We zijn compleet. Nadat Jan, Arthur en Kristel al enkele dagen in de stad waren zijn gisteren ook Lodewieke en ik aangekomen in Athene. We werden hartelijk ontvangen door de directrice van het Nederlands Instituut in Athene, Christiane Tytgat, maar we mogen haar gewoon Chris noemen.

Toen iedereen aangekomen was werden we, na een korte inleiding, direct meegenomen naar de stad om te gaan eten. Dat blijkt men goed te kunnen hier. Terwijl sommigen van ons nog half afwezig door de lange reis zaten bij te komen, werden de meest heerlijke gerechten op tafel geserveerd samen met wat bier en griekse wijn, wat de sfeer al gauw ten goede kwam. Ruim twee uur later keerden we weer terug naar het Instituut om ons bed op te zoeken, wat niemand echt moeite kostte.

Het Instituut (http://www.nia.gr/) ligt op loopafstand van de Acropolis en is in neoclassicitische stijl gebouw gehuisvest. Men heeft veel moderne kunst hangen en er is een bibliotheek. Wij hebben onze kamers in het gastenverblijf op de onderste verdieping, waar ook het sanitair, de keuken en een kleine eetruimte gevestigd is waar we ontbijten. Lunchen doen we bij een klein familierestaurant om de hoek en 's avonds zoeken we een restaurant in de stad.

Deze ochtend zijn we begonnen met ons eerste Grieks. Lodewieke kan nog wat achteroverleunen, want zij heeft dit al op de middelbare school gehad. Inmiddels zijn we het alfabet machtig, wat Jan tussen 08.30 en 12.00 erin heeft gestampt. Nu is het siesta omdat het simpelweg te warm is. Vanmiddag om 17.00 gaan we weer verder tot 19.00 uur. Morgen staat onze eerste excursie gepland naar Geraki, vlakbij Sparta.

No comments:

Post a Comment