Saturday, July 25, 2009

Uit eten

Daar aten we dan, vrijdagavond op de Mακρυγιάννη (Μakrygiannistraat) vlak bij het instituut. Na een week hard werken een welverdiend diner in Gods eigen restaurant. Althans, dat zou je zeggen op grond van het Engels. Maar lees ook het Grieks eens.
Al snel bleek dat de lessen deze week toch geholpen hadden, want Niels merkte op dat het Engelse "God’s" enkelvoud is, terwijl των Θεών (ton theón) verdacht veel op het oudgriekse τῶν Θεῶν lijkt en dus wel meervoud moest zijn. En dat we dus, hoe passend hier, in "het restaurant van de goden" moesten zitten.
Het was wel in een nogal toeristisch stukje van de stad, met dus iets minder goed eten voor hetzelfde weinige geld, maar dat mocht de pret niet drukken. En ook dat het de hele avond erg warm bleef (en nu zaterdag zo'n 40 graden is) was geen probleem, zeker niet met een ijsje toe bij de net geopende italiaanse ijsverkoper ook al vlakbij het instituut.

PS voor de fijnproevers: er staat natuurlijk niet eens "restaurant", dat zou eerder εστιατόριο (estiatório) zijn. Wat er wel staat, οινομαγειρείο (inomagirío), kon ik niet vinden, maar het zal zoiets als "wijnkeuken" betekenen.

No comments:

Post a Comment